Ingrediënten
4 personen
1
sjalot
750 g
tomaten
4 takjes
verse selderij
½ el
ongezouten roomboter
3
vleesbouillontabletten
1 l
kraanwater
175 g
rundergehakt
3 takjes
peterselie
Dit heb je nodig
zeef
Aan de slag
Snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaat in vieren en de selderij fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de tomaat, selderij en ⅚ van de bouillontabletten toe en breng met het water aan de kook.
Kook de soep 15 min. zachtjes. Verkruimel de rest van de bouillontablet boven een kommetje. Meng uit de pan 2 el kokend vocht met het tablet. Meng het gehakt met de bouillon. Draai kleine soepballetjes. Breng water aan de kook en kook de soepballetjes in 4 min. gaar.
Spoel de balletjes af met koud water in een vergiet. Druk boven een pan de soep door een zeef. Breng de soep opnieuw aan de kook. Schep de balletjes erbij en kook nog 3 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip de peterselie erboven fijn.
Tomatensoep met runderballetjes

voorgerecht
null personen
135 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaat in vieren en de selderij fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de tomaat, selderij en ⅚ van de bouillontabletten toe en breng met het water aan de kook.
Kook de soep 15 min. zachtjes. Verkruimel de rest van de bouillontablet boven een kommetje. Meng uit de pan 2 el kokend vocht met het tablet. Meng het gehakt met de bouillon. Draai kleine soepballetjes. Breng water aan de kook en kook de soepballetjes in 4 min. gaar.
Spoel de balletjes af met koud water in een vergiet. Druk boven een pan de soep door een zeef. Breng de soep opnieuw aan de kook. Schep de balletjes erbij en kook nog 3 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip de peterselie erboven fijn.
variatietip:Tomatensoep met tuinkruiden en kipfilet: bereid de soep volgens het basisrecept (gehaktballetjes weglaten). Meng de soep met 1 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat, 1 bakje gerookte kipreepjes (à 125 g) en ½ zakje fijngehakte soepkruiden (à 15 g). Breng op smaak met peper en zout.
variatietip:Frisse tomatensoep met garnalen: bereid de soep volgens het basisrecept (gehaktballetjes weglaten). Meng door soep ½ bekertje crème fraîche met een staafmixer. Daarna toevoegen: 1 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat, ¼ in kleine blokjes gesneden komkommer, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g) en 10 takjes fijngeknipte bieslook. Leg in elk bord 3 ijsblokjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 sjalot
750 g tomaten
4 takjes verse selderij
½ el ongezouten roomboter
3 vleesbouillontabletten
1 l kraanwater
175 g rundergehakt
3 takjes peterselie
Dit heb je nodig
zeef