Mosterdsoep
Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.
225 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 prei
prei
1 teen knoflook
knoflook
1 sjalot
sjalot
30 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
30 gram tarwebloem
tarwebloem
700 ml kraanwater
kraanwater
1.5 kippenbouillontablet
kippenbouillontablet
100 ml droge witte wijn
droge witte wijn
100 ml verse slagroom
verse slagroom
2 eetlepel dijonmosterd
dijonmosterd
1 theelepel kristalsuiker
kristalsuiker
2 takjes verse peterselie
verse peterselie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Frankrijk - Frankrijk
Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn. Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.
Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren. Voeg 300 ml water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.
Voeg de bouillontabletten, wijn en nog 400 ml water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.
- vegatipBekijk ook dit recept
Mosterdsoep
Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.

voorgerecht
4 personen
225 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn. Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.
Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren. Voeg 300 ml water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.
Voeg de bouillontabletten, wijn en nog 400 ml water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1196092/mosterdsoep-met-zuurkool)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 prei
1 teen knoflook
1 sjalot
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
700 ml kraanwater
1½ kippenbouillontablet
100 ml droge witte wijn
100 ml verse slagroom
2 el dijonmosterd
1 tl kristalsuiker
2 takjes verse peterselie




