Mosterdsoep

Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.

225 kcal

25 min. bereiden

3.1/5

(810)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 prei

    prei

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 1 sjalot

    sjalot

  • 30 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 30 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 700 ml kraanwater

    kraanwater

  • 1.5 kippenbouillontablet

    kippenbouillontablet

  • 100 ml droge witte wijn

    droge witte wijn

  • 100 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 2 eetlepel dijonmosterd

    dijonmosterd

  • 1 theelepel kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 2 takjes verse peterselie

    verse peterselie

Frankrijk - Frankrijk

Aan de slag

  1. Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn. Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.

  2. Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren. Voeg 300 ml water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.

  3. Voeg de bouillontabletten, wijn en nog 400 ml water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.

Wat vond je van dit recept?

Mosterdsoep

Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig