bewaar
Kabeljauwhaasje met beurré blanc
Kabeljauwhaasje met beurré blanc
bewaar

Kabeljauwhaasje met beurré blanc

Een klassiek gerecht met een subtiele smaak. Licht, fris en zacht: het perfecte trio.

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

100 ml

droge witte wijn

250 g

ongezouten roomboter

4

verse kabeljauwhaasjes

1 el

tarwebloem

15 g

verse platte peterselie

1 el

citroensap

Een klassiek gerecht met een subtiele smaak. Licht, fris en zacht: het perfecte trio.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot en doe samen met de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat de wijn in 5-10 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Snijd ondertussen bijna alle boter in kleine blokjes. Houd een klein beetje boter achter om de vis in te bakken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Zet op het kleinste pitje en roer met een garde de boter geleidelijk door de wijn tot een lichtgebonden saus. Neem van het vuur af en breng op smaak met witte peper en zout.

2

Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kabeljauw met peper, eventueel zout en de bloem. Bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop het citroensap door de wijnsaus. Verdeel de kabeljauwhaas in stukken en leg op elk bord een stuk. Verdeel over elk stuk kabeljauwhaas 1 el beurre blanc en bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de saus er apart bij.

bereidingstipJe kunt de saus zonder het citroensap een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm al kloppend met een garde terwijl je de vis bakt. Voeg daarna pas het citroensap toe aan de saus.

variatietipOok lekker met roomsaus. Een heerlijke saus met knoflook, gevogeltefond, soepgroenten en natuurlijk slagroom. Valt zeker bij je kinderen in de smaak. Het recept vind je op ah.nl/allerhande/roomsaus.

variatietipOok lekker met gepofte-knoflooksaus. Een frisse saus met mayonaise, yoghurt en gepofte knoflook uit de oven. Kijk op ah.nl/allerhande/gepofte-knoflook voor het recept.