Makkelijke carpaccio

In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.

170 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap, het rasp, de olijfolie en de saus uit de verpakking tot een dressing. Verdeel de plakjes carpaccio naast elkaar over borden en besprenkel met de dressing.

  3. Verdeel de rucola over de carpaccio. Bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas uit de verpakking. Halveer de kapperappels over de lengte en leg ertussen.

  • combinatietipOok lekker met geroosterde hazelnoten.
  • combinatietipMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Makkelijke carpaccio

In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig