Chinese chow mein met garnalen
Met dit gerecht maak je zeker indruk. En het is al in 15 minuten klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g Chinese eiermie
- 3 bosuien
- 3 el wokolie
- 400 g Japanse wokgroente (zak 400 g)
- 227 g bamboescheuten (blikje 227 g, uitgelekt)
- 4 el medium sherry
- 3 el Japanse sojasaus
- 250 g ijsgarnalen
Advertentie
Bereiden
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en zet de wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en na 10 sec. de wokgroenten. Roerbak 2 min. en voeg dan de bamboescheuten toe. Roerbak 1 min. mee. Voeg de sherry, sojasaus en eiermie toe. Roerbak 2 min.
- Meng de garnalen erdoor en bestrooi met de bosui.
combinatietip:
Lekker met in reepjes gesneden omelet.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 1.300 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Chinese chow mein met garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chinese chow mein met garnalen
- 250 g Chinese eiermie
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken
- 3 bosuien
- 3 el wokolie
- 400 g Japanse wokgroente
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en zet de wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en na 10 sec. de wokgroente.
- 227 g bamboescheuten
- 4 el medium sherry
- 3 el Japanse sojasaus
Roerbak 2 min. en voeg dan de bamboescheuten toe. Roerbak 1 min. mee. Voeg de sherry, sojasaus en eiermie toe. Roerbak 2 min.
- 250 g ijsgarnalen
Meng de garnalen erdoor en bestrooi met de bosui.
combinatietip:
Lekker met in reepjes gesneden omelet.