bewaar
Chinesekoolsoep met kip
Chinesekoolsoep met kip
bewaar

Chinesekoolsoep met kip

Koude dag? Warm je aan deze soep met kool en gember.

15 min. bereiden
155waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

Chinese eiermie

2

rode uien

450 g

Chinese kolen

2 el

wokolie

2 cm

verse gember

3

kippenbouillontabletten

1.5 l

kraanwater

3

bosuien

200 g

gerookte kipfiletreepjes

1 el

sojasaus

Koude dag? Warm je aan deze soep met kool en gember.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kool in repen. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Schil de gember en rasp boven de wok.

3

Voeg de kool toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 1 min doorkoken.

4

Verdeel de mie over de kommen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel met de kip over de kommen. Breng de soep op smaak met de sojasaus en schep in de kommen.

combinatietipBestrooi voor een krokant accent de soep met wat gebakken uitjes (bakje 100 g).

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chinesekoolsoep met kip

Koude dag? Warm je aan deze soep met kool en gember.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig