Rijstvelloempia’s met eend
Perfect voor een diner met vrienden: bijzonder Aziatisch voorgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
- 90 g sobanoedels
- 100 g shiitakes (paddenstoelen)
- 2 el arachideolie
- 100 g aspergetips
- 1 el sesamzaad
- 4 el Japanse sojasaus
- 1 el pindakaas met stukjes noot
- 1 el sesamolie
- 3 el limoensap
- 16 rijstvellen (zak 250 g)
- 15 g verse koriander
- 80 g jonge bladsla met babyspinazie
- 100 g gerookte eendenborstfilet (plakjes)
Advertentie
Bereiden
- Breek de noedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes. Verhit 1 el arachideolie in een wok en roerbak de shiitakes en asperges 5 min. Schep het sesamzaad en 1 el sojasaus erdoor en laat afkoelen in een ruime kom.
- Meng de rest van de arachideolie met 1 el sojasaus, de pindakaas, sesamolie en 2 el limoensap in een kom en schep de noedels met de groenten erdoor.
- Bereid de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een snijplank. Leg onder het midden van elk vel wat koriander en sla. Halveer de plakjes eendenborstfilet in de lengte. Leg 2 repen horizontaal op de sla. Schep er 2 el noedels op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Meng de rest van de sojasaus met de rest van het limoensap en serveer bij de rolls.
bewaartip:
Je kunt het noedelmengsel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen. Ga vervolgens verder met het bereiden van de rijstvellen.

Rijstvelloempia's met eend
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.055 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Rijstvelloempia’s met eend
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijstvelloempia’s met eend

- 90 g sobanoedels
Breek de noedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 100 g shiitakes
Snijd de shiitakes in plakjes.

- 1 el arachideolie
- 100 g aspergetips
- 1 el sesamzaad
- 1 el Japanse sojasaus
Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de shiitakes en asperges 5 min. Schep het sesamzaad en de sojasaus erdoor en laat afkoelen in een ruime kom.

- 1 el arachideolie
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 el pindakaas met stukjes noot
- 1 el sesamolie
- 2 el limoensap
Meng de rest van de arachideolie met de sojasaus, pindakaas, sesamolie en het limoensap in een kom en schep de noedels met de groenten erdoor.

- 16 rijstvellen
Bereid de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een snijplank.

- 15 g verse koriander
- 80 g jonge bladsla met babyspinazie
- 100 g gerookte eendenborstfilet
Leg onder het midden van elk vel wat koriander en sla. Halveer de plakjes eendenborstfilet in de lengte. Leg 2 repen horizontaal op de sla.

Schep er 2 el noedels op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

- 2 el Japanse sojasaus
- 1 el limoensap
Meng de rest van de sojasaus met het limoensap en serveer bij de rolls. Lekker!
bewaartip:
Je kunt het noedelmengsel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen. Ga vervolgens verder met het bereiden van de rijstvellen.