Vega-quesadilla
Vega-quesadilla

Vega-quesadilla

Een avondje op de Mexicaanse toer? Dat kan prima vegetarisch. De krokante reepjes vegaschnitzel geven het gerecht een lekkere bite.

25 min. bereiden
pittig
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

groene paprika

1

rode ui

15 g

verse koriander

400 g

black eyed bonen

300 g

mais in blik

150 g

dip tomato & jalapeño

180 g

vegaschnitzel

100 g

Cheddar Tophat 48+

125 g

crème fraîche

2 tl

tabasco red peppersauce

8

gordita's

Een avondje op de Mexicaanse toer? Dat kan prima vegetarisch. De krokante reepjes vegaschnitzel geven het gerecht een lekkere bite.

Aan de slag

1

Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Snipper de ui en snijd de koriander fijn. Laat de bonen en mais apart van elkaar uitlekken. Meng de paprika met de ui, de helft van de koriander, de bonen en tomatendip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd de schnitzels in reepjes van ½ cm. Rasp de cheddar en meng met de mais, de rest van de koriander en de crème fraîche. Breng op smaak met de tabasco red peppersauce.

3

Verdeel het mais-kaasmengsel en de schnitzelreepjes over de helft van de gordita’s en dek af met de rest van de gordita’s (dit heet een quesadilla). Bak in twee ruime koekenpannen elk 1 quesadilla 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo ook de andere quesadilla’s en serveer met de bonensalade.

tip

variatietipIn plaats van vegaschnitzel kun je ook groente-roerbakreepjes gebruiken.

combinatietipLekker met een schijfje limoen.

Vega-quesadilla

Instructievideo - 02:32 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.