Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips
Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips

Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips

Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen!

25 min. bereiden
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode uien

1 zak

paprikamix

1 el

zonnebloemolie

500 g

rundergehakt

5 tl

kruidenmix al-andalus

150 g

maiskorrels

400 g

kidneybonen in pot

400 g

black eyed bonen

700 g

tomato frito

125 g

crème fraîche

90 g

geraspte belegen 48+ kaas

75 g

tortillachips naturel

Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen!

Aan de slag

1

Maak de uien schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olie in de braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en eventueel zout in 5 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

2

Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Serveer de chili con carne met de crème fraîche, de geraspte kaas en de tortillachips.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

combinatietipHoud je van pittig? Voeg dan bij het bakken van het gehakt een paar druppels tabasco toe.