bewaar
Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree
Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree
bewaar

Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree

Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

800 g

bloemkool

5 cm

verse gember

15 g

verse koriander

2 tenen

knoflook

260 g

verse gerookte makreelfilet

4 el

arachideolie

1 el

vadouvan kruidenmix

4 el

blanke rozijnen

200 ml

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander en knoflook fijn. Verdeel de makreel in stukjes.

2

Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de gember, knoflook en vadouvan 30 sec. Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en meng de makreel erdoor. Verdeel over de ingevette ovenschaal.

3

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp tot puree. Voeg de koriander, peper en eventueel zout toe en roer door. Verdeel gelijkmatig over een ingevette ovenschaal. Besprenkel met de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.