Ribeye-roll met tijm, knoflook en kruidenboter
Ribeye-roll met tijm, knoflook en kruidenboter

Ribeye-roll met tijm, knoflook en kruidenboter

Een goed stuk vlees heeft niet veel meer nodig dan de beste kruiden.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur 10 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

ongezouten roomboter

1 el

al-andalus

1 tl

grof zeezout

20 g

verse platte peterselie

700 g

Back Angus ribeye-roll

4 tenen

knoflook

3 takjes

verse tijm

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • vleesthermometer

  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Een goed stuk vlees heeft niet veel meer nodig dan de beste kruiden.

Aan de slag

1

Doe 4/5 van de boter in een kom en meng met de al-andalus en het zeezout. Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Leg de kruidenboter op een dubbel stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje van ca. 4 cm doorsnee krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

2

Laat ondertussen de ribeye-roll ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit de rest van de boter met de knoflook en de tijm in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg in de ovenschaal en schenk het bakvet met de tijm en knoflook erover. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.

3

Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt. Dit kan variëren tussen 56 °C (rare, na ca. 25 min.), 60 °C (medium, na ca. 30 min.), 65 °C (well done, na ca. 35 min.). Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter en snijd de boter in plakjes. Verwijder de touwtjes van de ribeye, snijd het vlees in plakken en leg de plakjes boter erop.

tip

combinatietipLekker met Hasselback ovenaardappelen (AH Feestfavoriet).

bereidingstipJe kunt de kruidenboter (stap 1) maximaal een week van tevoren maken. Het vlees kun je een dag van tevoren aanbraden en alvast in de ovenschaal doen. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat twee uur voor je het vlees in de oven doet op kamertemperatuur komen.