Ribeye met romesco, perupas en kruiden
Ribeye met romesco, perupas en kruiden

Ribeye met romesco, perupas en kruiden

Handsfree koken: zowel het bijgerecht als het hoofdgerecht gaan tegelijk de oven in.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

perupas aardappeltjes

1 el

zout

600 g

Black Angus ribeye aan één stuk

2 el

(olijf)olie

232½ g

geroosterde gele paprika's in pot

½ teen

knoflook

½ tl

gemalen komijn

1 tl

kurkuma

1 el

rodewijnazijn

100 g

gerookte amandelen

10 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

  • vleesthermometer

  • blender of keukenmachine

Handsfree koken: zowel het bijgerecht als het hoofdgerecht gaan tegelijk de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de perupas in een steelpan en schenk er zo veel water bij dat ze net onder staan. Voeg het zout toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken, giet af en doe in de ovenschaal.

2

Bestrijk ondertussen het vlees met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees rondom bruin in 3 min. Leg het vlees bij de perupas in de schaal. Bak het vlees in de oven ca. 30 min. rosé. Heb je een kernthermometer, stel deze dan in op 58 °C. De perupas worden ondertussen perfect gaar.

3

Doe de paprika en 3 el vocht uit de pot (per 4 personen) met de knoflook, komijn, kurkuma, azijn en amandelen in de blender of keukenmachine. Maal tot een dikke saus (romesco).

4

Neem de schaal uit de oven. Laat het vlees 5-8 min. rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Halveer ondertussen de perupas en snijd de peterselie grof.

5

Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Leg ze op een schaal. Verdeel de helft van de romesco over het vlees en schep de rest op een langwerpige schaal. Zet de perupas met de snijkant naar boven in de saus. Besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de helft van de peterselie en strooi de rest over het vlees.

tip

variatietipPerupas zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door krieltjes.

Ribeye met romesco, perupas en kruiden

Instructievideo - 00:43 min.