
Romesco (pittige Spaanse saus)
De Spanjaarden eten deze Catalaanse saus vooral met vis en barbecuerecepten, probeer het eens!
Ingrediënten
4 personen
3
rode paprika's
75 g
gerookte amandelen
4 el
milde olijfolie
1 tl
gemalen komijn
2 el
rodewijnazijn
½ teen
knoflook
1 tl
sambal oelek
Dit heb je nodig
barbecue of oven
staafmixer met beker
Aan de slag
Gril de paprika’s op de barbecue of in de oven op 200 °C tot het vel is zwartgeblakerd. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom. Verwijder het vel van de paprika’s. Doe in een hoge kom met de amandelen, olie, komijn, azijn, knoflook en sambal. Pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met zout.
Paprika's roosteren en ontvellen
Instructievideo - 01:07 min.
Romesco (pittige Spaanse saus)
De Spanjaarden eten deze Catalaanse saus vooral met vis en barbecuerecepten, probeer het eens!

bijgerecht
4 personen
285 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Gril de paprika’s op de barbecue of in de oven op 200 °C tot het vel is zwartgeblakerd. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom. Verwijder het vel van de paprika’s. Doe in een hoge kom met de amandelen, olie, komijn, azijn, knoflook en sambal. Pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 rode paprika's
75 g gerookte amandelen
4 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijn
2 el rodewijnazijn
½ teen knoflook
1 tl sambal oelek
Dit heb je nodig
barbecue of oven
staafmixer met beker