Mosselen Roquefort
Mosselen zijn natuurlijk al lekker van zichzelf, maar nóg lekkerder met een romige kaassaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 kg verse mosselen
- 2 venkelknollen
- 2 uien
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 tl venkelzaad
- 10 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml slagroom
- 300 g Roquefort blauwaderkaas 52+
Keukenspullen
- 2 mossel- of soeppannen
Advertentie
Bereiden
- Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan.
- Verwijder de onderkant en de stelen van de venkel. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Halveer de uien en snijd ze in halve ringen.
- Verhit (bij 4 personen) in 2 grote mossel- of soeppannen elk 1 el olie. Verdeel de venkel, ui, het venkelzaad, de jeneverbessen en de laurierblaadjes over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de mosselen en vervolgens ook de wijn over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook.
- Verdeel de slagroom en de roquefort over de pannen. Doe de deksels er weer op, schud een keer om en breng weer aan de kook. Schud nog een laatste keer om en serveer in de pan.
combinatietip:
Lekker met brood of frites met gin mayo.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 840 kcal
- eiwit 68 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 25 g - natrium 2.360 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Mosselen Roquefort
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mosselen Roquefort
- 4 kg verse mosselen
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan.
- 2 venkelknollen
Verwijder de onderkant en de stelen van de venkel. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
- 2 uien
Halveer de uien en snijd ze in halve ringen.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit (bij 4 personen) in 2 grote mossel- of soeppannen elk 1 el olie.
- 1 tl venkelzaad
- 10 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
Verdeel de venkel, ui, het venkelzaad, de jeneverbessen en de laurierblaadjes over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur.
- 100 ml droge witte wijn
Verdeel de mosselen en vervolgens ook de wijn over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook.
- 100 ml slagroom
- 300 g Roquefort blauwaderkaas 52+
Verdeel de slagroom en de roquefort over de pannen.
Doe de deksels er weer op, schud een keer om en breng weer aan de kook. Schud nog een laatste keer om en serveer in de pan.
combinatietip:
Lekker met brood of frites met gin mayo.