Maaltijdsalade met kip en roquefort
Gerookte kip gaat goed samen met avocado, bleekselderij en walnoten. Een dressing met roquefort erover... Heerlijk!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 stengels bleekselderij
- 100 g ongebrande walnoten
- 200 g gerookte kipfilet
- 1 avocado
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 75 g Roquefort blauwaderkaas 52+
- 100 g eikenbladslamelange (zakje)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Snijd de kip in kleine plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper. Schep de sla om met de helft van de dressing. Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en kip en druppel de rest van de dressing erover.
bereidingstip:
'Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'
combinatietip:
Lekker met grof gesneden ciabatta of volkoren brood
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 940 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 81 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.145 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Maaltijdsalade met kip en roquefort
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsalade met kip en roquefort
- 3 stengels bleekselderij
- 100 g ongebrande walnoten
- 200 g gerookte kipfilet
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Snijd de kip in kleine plakjes.
- 1 avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 75 g Roquefort blauwaderkaas 52+
- 100 g eikenbladslamelange
Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper. Schep de sla om met de helft van de dressing.
Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en de kip en druppel de rest van de dressing erover.
bereidingstip:
'Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'
combinatietip:
Lekker met grof gesneden ciabatta of volkoren brood