bewaar
Witlofsalade met kip en peer
Witlofsalade met kip en peer
bewaar

Witlofsalade met kip en peer

Knapperig lof met een pittige dressing van roquefort met karnemelk.

35 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 ml

karnemelk

100 g

Roquefort blauwaderkaas 52+

70 g

ongebrande pecannoten

400 g

bleekselderij

450 g

witlof

160 g

gerookte kipfilet

2

Conference handperen

75 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Knapperig lof met een pittige dressing van roquefort met karnemelk.

Aan de slag

1

Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm.

2

Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes. Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.

Witlofsalade met kip en peer

Instructievideo - 02:52 min.