Panzanella met linzen, gele paprika & mozzarella
Panzanella met linzen, gele paprika & mozzarella

Panzanella met linzen, gele paprika & mozzarella

Het hoofdingrediënt van deze Italiaanse salade: brood! Maar ook paprika, ui en tomaat spelen een belangrijke rol.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

afbakciabattina's

2

rode uien

4

trostomaten

2

gele paprika's

15 g

verse peterselie

100 g

kappertjes

180 g

groene olijven zonder pit

400 g

linzen in blik

60 g

balsamicovinaigrette

200 g

ra­dic­chio-slame­lan­ge

2 bollen

buffelmozzarella

5 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het hoofdingrediënt van deze Italiaanse salade: brood! Maar ook paprika, ui en tomaat spelen een belangrijke rol.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabattina’s in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen de uien in flinterdunne ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de tomaten in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

3

Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

4

Meng met het geroosterde brood, de balsamicovinaigrette, peterselie, uienringen, tomaten, paprika, olijven, kappertjes en de sla. Verdeel de salade over een grote schaal en verdeel de mozzarella in stukken erover. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.