Ge­roos­ter­de to­ma­ten-pom­poen­soep

Tomaat én pompoen, een echt herfstig duo.

(2) waardeer
hoofdgerecht Tomaat én pompoen, een echt herfstig duo. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de ui en tomaten in parten. Meng in een kom de ui, tomaat, pompoenblokjes, het venkelzaad en de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
  3. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en doe in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
  4. Haal de groenten uit de oven en doe in een soeppan. Voeg de basis voor tomatensoep en het water toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Verdeel de ricotta-basilicumcrème erover.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde tomaten-pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de to­ma­ten-pom­poen­soep

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 4 tomaten

Snijd de ui en tomaten in parten.

3
3
  • 800 g koelverse pompoenblokjes
  • 1 el venkelzaad
  • 2 el milde olijfolie

Meng in een kom de ui, tomaat, pompoenblokjes, het venkelzaad en de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

5
5
  • 15 g verse basilicum
  • 2 el milde olijfolie

Haal de blaadjes van de takjes basilicum en doe in een hoge beker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer.

6
6
  • 250 g ricotta
  • 1 el citroensap

Doe in een kom en meng met de ricotta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

7
7
  • 83 g Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
  • 800 ml kraanwater

Haal de groenten uit de oven en doe in een soeppan. Voeg de basis voor tomatensoep en het water toe en breng aan de kook.

8
8

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel over de kommen. Verdeel de ricotta-basilicumcrème erover.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.