Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes
Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!
625 kcal
25 min. bereiden, 8 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
4 ciabattina's
ciabattina's
15 gram verse basilicum
verse basilicum
300 gram kipgehakt naturel
kipgehakt naturel
75 Parmezaanse-kaasflakes
Parmezaanse-kaasflakes
1 liter kraanwater
kraanwater
92 gram Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
600 gram koelverse Italiaanse roerbakgroente
koelverse Italiaanse roerbakgroente
90 gram koelverse pestospread
koelverse pestospread
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 week 49-50 - 2018 week 49-50
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn. Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.
Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe. Roer goed met een garde en breng aan de kook.
Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.
Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.
- serveertipJe kunt ook 2 pakken AH Ciabattina (afbakbrood) gebruiken.
Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes
Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
25 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn. Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.
Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe. Roer goed met een garde en breng aan de kook.
Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.
Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.
serveertip:Je kunt ook 2 pakken AH Ciabattina (afbakbrood) gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 ciabattina's
15 g verse basilicum
300 g kipgehakt naturel
75 Parmezaanse-kaasflakes
1 l kraanwater
92 g Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
600 g koelverse Italiaanse roerbakgroente
90 g koelverse pestospread




