Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes

Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

625 kcal

25 min. bereiden, 8 min. oventijd

4/5

(20)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 ciabattina's

    ciabattina's

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 300 gram kipgehakt naturel

    kipgehakt naturel

  • 75 Parmezaanse-kaasflakes

    Parmezaanse-kaasflakes

  • 1 liter kraanwater

    kraanwater

  • 92 gram Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep

    Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep

  • 600 gram koelverse Italiaanse roerbakgroente

    koelverse Italiaanse roerbakgroente

  • 90 gram koelverse pestospread

    koelverse pestospread

2018 week 49-50 - 2018 week 49-50

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn. Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.

  3. Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe. Roer goed met een garde en breng aan de kook.

  4. Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.

  5. Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.

  • serveertipJe kunt ook 2 pakken AH Ciabattina (afbakbrood) gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes

Tomatensoep met balletjes: een klassieker die nóóit gaat vervelen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig