Ro­mi­ge ri­sot­to met broc­co­li

Jamie Oliver weet wat romig is en dat proef je terug in zijn recept van deze risotto met broccoli.

(5) waardeer
hoofdgerecht Jamie Oliver weet wat romig is en dat proef je terug in zijn recept van deze risotto met broccoli. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook en zet het vuur laag. Snijd het harde uiteinde van de broccolisteel, snijd de roosjes in kleine stukjes en hak de steel fijn. Pel en snipper de ui en bak hem met de gehakte broccolisteel en 1 eetlepel olijfolie (per 4 personen) in een diepe pan op matig vuur 10 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg al roerend de ansjovis erdoor, gevolgd door de rijst, en bak nog 2 minuten.
  2. Schep er een soeplepel bouillon bij en wacht al roerend tot het vocht volledig geabsorbeerd is voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Na in totaal 16 tot 18 minuten is de rijst gaar. Roer halverwege de gehakte broccoliroosjes erdoor. Strooi ondertussen de geplukte bovenste helft van de peterselie in een vijzel, voeg een snufje zout toe en maal tot een pasta. Pers de citroen erboven uit en werk er de extra vierge olijfolie door.
  3. Verkruimel het grootste deel van de kaas boven de risotto, pers de rest van de citroen erboven uit, klop alles goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg een extra lepel bouillon toe om de risotto flink smeuïg te maken, en zet het vuur uit. Leg een deksel op de pan en laat 2 minuten rusten. Verkruimel de rest van de kaas erboven, besprenkel met de peterselieolie en ga aan tafel.

Tip:

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 478 kcal
  • eiwit 15,8 g
  • koolhydraten 70,8 g
    waarvan suikers 4,9 g
  • vet 16,5 g
    waarvan verzadigd 4,5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5,8 g
Tags
Ook te zien in

Romige risotto met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ri­sot­to met broc­co­li

1
1
  • 1½ liter water
  • 3 groentebouillontabletten

Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook en zet het vuur laag.

2
2
  • 375 g broccoli

Snijd het harde uiteinde van de broccolisteel, snijd de roosjes in kleine stukjes en hak de steel fijn.

3
3
  • 1 middelgrote ui

Pel en snipper de ui en bak hem met de gehakte broccolisteel en 1 eetlepel olijfolie in een diepe pan op matig vuur 10 minuten, of tot ze zacht zijn.

4
4
  • 2 stuks ansjovisfilets in olijfolie
  • 300 g risottorijst

Voeg al roerend de ansjovis erdoor, gevolgd door de rijst, en bak nog 2 minuten.

5
5

Schep er een soeplepel bouillon bij en wacht al roerend tot het vocht volledig geabsorbeerd is voordat je een nieuwe lepel toevoegt.

6
6

Na in totaal 16 tot 18 minuten is de rijst gaar. Roer halverwege de gehakte broccoliroosjes erdoor.

7
7
  • 7½ g verse peterselie

Strooi ondertussen de geplukte bovenste helft van de peterselie in een vijzel, voeg een snufje zout toe en maal tot een pasta.

8
8
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie extra vierge

Pers de citroen erboven uit en werk er de extra vierge olijfolie door.

9
9
  • 40 g gorgonzola
  • ½ citroen

Verkruimel het grootste deel van de kaas boven de risotto, pers de rest van de citroen erboven uit, klop alles goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

10
10

Voeg een extra lepel bouillon toe om de risotto flink smeuïg te maken, en zet het vuur uit. Leg een deksel op de pan en laat 2 minuten rusten.

11
11
  • 20 g gorgonzola

Verkruimel de rest van de kaas erboven, besprenkel met de peterselieolie en ga aan tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.