bewaar
Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis
Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis
bewaar

Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis

Wat eten we vandaag? Rijst met linzen en broccoli. De ansjovis geeft de broccoli precies dat extraatje dat-ie verdient.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

45 g

ansjovisfilets in olijfolie

4 el

milde olijfolie

800 g

broccoli

2

middelgrote uien

400 g

linzen in blik

200 g

volkoren basmatirijst

350 ml

koud water

Wat eten we vandaag? Rijst met linzen en broccoli. De ansjovis geeft de broccoli precies dat extraatje dat-ie verdient.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ansjovis fijn. Meng de helft van de olie met de ansjovis en peper. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Bak 25 min. in het midden van de oven tot de broccoli knapperig is.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. Giet de linzen af, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Voeg de rijst toe aan de ui in de pan en schep om, zodat alle rijst is bedekt met een laagje olie. Voeg de linzen en het water toe, zodat alles net onderstaat. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat 15 min. zacht koken tot de rijst gaar is.

4

Zet het vuur uit, dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel er weer op. Laat nog 10 min. nagaren. Roer de rijst los met een vork. Serveer het rijst-linzenmengsel met de knapperige broccoli.