bewaar
Magere kwark met volkorenhavervlokkengranola, banaan en frambozen
Magere kwark met volkorenhavervlokkengranola, banaan en frambozen
bewaar

Magere kwark met volkorenhavervlokkengranola, banaan en frambozen

Granola zelf maken moeilijk? Nee joh, de oven doet het meeste werk!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande ongezouten notenmix

75 g

glutenvrij volkorenhavervlokken

1 tl

kaneel

3

rijpe bananen

1 el

milde olijfolie

800 g

vrij van lactose magere kwark

225 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

Granola zelf maken moeilijk? Nee joh, de oven doet het meeste werk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de noten grof. Doe samen met de havervlokken en kaneel in een kom.

2

Prak ⅓ van de bananen met een vork en voeg de olijfolie toe. Meng door het havervlokkenmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven. Schep de granola halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen.

3

Snijd de rest van de bananen in plakjes. Verdeel de kwark over kommen en verdeel de granola, banaan en frambozen erover.

bereidingstipMaak een dubbele hoeveelheid granola en bewaar maximaal 5 dagen in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.