Hutspot met kabeljauw van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een smeuïge en voedzame hutspot van wortel, pastinaak en aardappel met zachte vis, mild van smaak en perfect voor kinderen. Geschikt voor het hele gezin!

155 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingredient_other


    Aan de slag


    1. Schil de aardappelen, pastinaak en wortels en snijd in gelijke stukken. Snijd de ui in halve ringen. Kook de aardappelen, wortels, pastinaak en ui in 20 minuten gaar in een pan met water.

    2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de visfilets met tijm. Leg ze op een ovenschaal en besprenkel de vis met olijfolie. Bak de vis in ongeveer 12-15 minuten gaar.

    3. Giet de aardappelen, pastinaak, wortels en ui af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels en groenten fijn tot een smeuïge puree. Voeg plantaardige melk en mosterd toe voor extra romigheid en roer door. Voeg indien nodig een paar eetlepels kookvocht toe om de hutspot smeuïger te maken. Serveer de hutspot met de vis.

    • algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
    • variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met hutspot met een stukje vis. Voeg een paar druppels olijfolie toe.
    • variatietipVoeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
    • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
    • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Gerelateerde recepten

    Hutspot met kabeljauw van Kindergarden

    Koken met Kindergarden: Een smeuïge en voedzame hutspot van wortel, pastinaak en aardappel met zachte vis, mild van smaak en perfect voor kinderen. Geschikt voor het hele gezin!

    Lekker van Albert Heijn: /allerhande

    logo

    Dit heb je nodig