Schil de aardappelen, pastinaak en wortels en snijd in gelijke stukken. Snijd de ui in halve ringen. Kook de aardappelen, wortels, pastinaak en ui in 20 minuten gaar in een pan met water.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de visfilets met tijm. Leg ze op een ovenschaal en besprenkel de vis met olijfolie. Bak de vis in ongeveer 12-15 minuten gaar.
Giet de aardappelen, pastinaak, wortels en ui af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels en groenten fijn tot een smeuïge puree. Voeg plantaardige melk en mosterd toe voor extra romigheid en roer door. Voeg indien nodig een paar eetlepels kookvocht toe om de hutspot smeuïger te maken. Serveer de hutspot met de vis.
Hutspot met kabeljauw van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een smeuïge en voedzame hutspot van wortel, pastinaak en aardappel met zachte vis, mild van smaak en perfect voor kinderen. Geschikt voor het hele gezin!
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met hutspot met een stukje vis. Voeg een paar druppels olijfolie toe.
- variatietipVoeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Hutspot met kabeljauw van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een smeuïge en voedzame hutspot van wortel, pastinaak en aardappel met zachte vis, mild van smaak en perfect voor kinderen. Geschikt voor het hele gezin!

10 personen
155 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, pastinaak en wortels en snijd in gelijke stukken. Snijd de ui in halve ringen. Kook de aardappelen, wortels, pastinaak en ui in 20 minuten gaar in een pan met water.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de visfilets met tijm. Leg ze op een ovenschaal en besprenkel de vis met olijfolie. Bak de vis in ongeveer 12-15 minuten gaar.
Giet de aardappelen, pastinaak, wortels en ui af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels en groenten fijn tot een smeuïge puree. Voeg plantaardige melk en mosterd toe voor extra romigheid en roer door. Voeg indien nodig een paar eetlepels kookvocht toe om de hutspot smeuïger te maken. Serveer de hutspot met de vis.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met hutspot met een stukje vis. Voeg een paar druppels olijfolie toe.
variatietip:Voeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
750 g stamppotaardappelen
500 g pastinaken
700 g wortelen
2 uien
500 g kabeljauw
1 tl gedroogde tijm
1 el milde olijfolie
150 ml sojamelk ongezoet
1 tl biologische grove mosterd