Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd ze in reepjes. Doe de snijbonen in een pan met een klein laagje water en kook ze in 10 minuten beetgaar.
Snijd de (kastanje)champignons in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 5 minuten tot ze vocht verliezen en lichtbruin kleuren.
Snijd de tempeh in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de tempeh 5–8 minuten goudbruin. Voeg de sojasaus en komijn toe en schep goed door zodat de smaken intrekken.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een smeuïge puree. Voeg de plantaardige melk en tijm hierbij toe. Meng de snijbonen en champignons erdoor. Serveer de stamppot met de tempeh.
Snijbonenstamppot met champignons en tempeh van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een voedzame en smeuïge stamppot van aardappelen en snijbonen, met een verrassende bite van champignons en tempeh. Mild en lekker voor kinderen maar geschikt voor het hele gezin!
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- variatietipMaak voor baby’s (8 maanden+) een hapje van aardappel, snijboon en fijne stukjes (naturel) tempeh. Voeg tevens een paar druppels olijfolie toe.
- variatietipVoor volwassenen kan je naast de ketjap ook 2 tl sambal toevoegen om de tempeh wat pit te geven. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Snijbonenstamppot met champignons en tempeh van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een voedzame en smeuïge stamppot van aardappelen en snijbonen, met een verrassende bite van champignons en tempeh. Mild en lekker voor kinderen maar geschikt voor het hele gezin!

10 personen
225 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd ze in reepjes. Doe de snijbonen in een pan met een klein laagje water en kook ze in 10 minuten beetgaar.
Snijd de (kastanje)champignons in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 5 minuten tot ze vocht verliezen en lichtbruin kleuren.
Snijd de tempeh in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de tempeh 5–8 minuten goudbruin. Voeg de sojasaus en komijn toe en schep goed door zodat de smaken intrekken.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een smeuïge puree. Voeg de plantaardige melk en tijm hierbij toe. Meng de snijbonen en champignons erdoor. Serveer de stamppot met de tempeh.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
variatietip:Maak voor baby’s (8 maanden+) een hapje van aardappel, snijboon en fijne stukjes (naturel) tempeh. Voeg tevens een paar druppels olijfolie toe.
variatietip:Voor volwassenen kan je naast de ketjap ook 2 tl sambal toevoegen om de tempeh wat pit te geven. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
750 g stamppotaardappelen
800 g snijbonen
500 g kastanjechampignons
2 el milde olijfolie
500 g tempeh
3 el sojasaus minder zout
1 tl gemalen komijn
100 ml sojadrink ongezoet
1 tl gedroogde tijm