Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in blokjes. Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en strooi de helft van de gedroogde salie erover. Meng goed door elkaar. Zet de bakplaat 25 minuten de oven.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken. Kook (of stoom) de kikkererwten 3 minuten. Giet af en roer er de rest van de olijfolie, kurkuma en rozemarijn doorheen. Plet de kikkererwten met een vork of pureestamper. (Dit hoeft niet voor volwassenen, kies er dan juist voor om ze 10 minuten te roosteren in de oven).
Snijd de champignons klein en leg ze de laatste 10 minuten op de bakplaat met pompoen erbij.
Doe de helft van de geroosterde pompoen samen met de plantaardige melk, edelgistvlokken, citroensap en de rest van de gedroogde salie in een keukenmachine. Pureer tot een gladde saus.
Breng water aan de kook en kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gekookte pasta door de saus. Schep de resterende geroosterde pompoen, champignons en kikkererwten erdoor.
Pasta met pompoensaus, erwten en champignons van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een warme herfstpasta vol groenten, kikkererwten en romige pompoensaus, favoriet bij kinderen van Kindergarden én ideaal voor het hele gezin.
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met pompoen, kikkererwten en een paar druppels olijfolie.
- variatietipAan de saus kunnen ook cashewnoten worden toegevoegd voor extra bite. Week de cashewnoten in de plantaardige melk. Voeg de cashewnoten toe aan de helft van de geroosterde pompoen samen met de plantaardige melk, edel gistvlokken citroensap en de overige gedroogde salie in een keukenmachine. Pureer tot een gladde saus.
- variatietipGarneer voor volwassenen met rucola, pompoenpitten en voeg eventueel chilivlokken toe voor wat pit. Voeg eventueel zout toe naar wens.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pasta met pompoensaus, erwten en champignons van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een warme herfstpasta vol groenten, kikkererwten en romige pompoensaus, favoriet bij kinderen van Kindergarden én ideaal voor het hele gezin.

10 personen
265 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in blokjes. Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en strooi de helft van de gedroogde salie erover. Meng goed door elkaar. Zet de bakplaat 25 minuten de oven.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken. Kook (of stoom) de kikkererwten 3 minuten. Giet af en roer er de rest van de olijfolie, kurkuma en rozemarijn doorheen. Plet de kikkererwten met een vork of pureestamper. (Dit hoeft niet voor volwassenen, kies er dan juist voor om ze 10 minuten te roosteren in de oven).
Snijd de champignons klein en leg ze de laatste 10 minuten op de bakplaat met pompoen erbij.
Doe de helft van de geroosterde pompoen samen met de plantaardige melk, edelgistvlokken, citroensap en de rest van de gedroogde salie in een keukenmachine. Pureer tot een gladde saus.
Breng water aan de kook en kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gekookte pasta door de saus. Schep de resterende geroosterde pompoen, champignons en kikkererwten erdoor.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met pompoen, kikkererwten en een paar druppels olijfolie.
variatietip:Aan de saus kunnen ook cashewnoten worden toegevoegd voor extra bite. Week de cashewnoten in de plantaardige melk. Voeg de cashewnoten toe aan de helft van de geroosterde pompoen samen met de plantaardige melk, edel gistvlokken citroensap en de overige gedroogde salie in een keukenmachine. Pureer tot een gladde saus.
variatietip:Garneer voor volwassenen met rucola, pompoenpitten en voeg eventueel chilivlokken toe voor wat pit. Voeg eventueel zout toe naar wens.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
2 kg biologische pompoenen
2 el milde olijfolie
2 tl gedroogde salie
400 g kikkererwten in blik
2 tl kurkuma
2 tl gedroogde rozemarijn
200 g kastanjechampignons
300 ml sojadrink ongezoet
4 el edelgistvlokken
2 el citroensap
500 g biologische volkorenpenne
Dit heb je nodig
keukenmachine of staafmixer met hakmolen