Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de bodems. Bak de pizza's 10-12 min. in het midden van de oven.
Verdeel de prosciutto, rucola en Grana Padano over de pizza's. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pizza proscuitto
Pizza maken? Veel makkelijker dan deze pizza prosciutto wordt het niet. De bodem met saus is al klaar zodat je alleen nog mozzarella er op hoeft te doen. Na het bakken nog de ham, rucola en kaas erover. En dat in 10 minuten!
- algemeenJe kunt ook pizzadeeg uit de diepvries gebruiken (AH Pizza deeg kant & klaar). Volg dan de bereidingswijze op de verpakking. Let op hier zit 4 uur wachttijd bij.
- algemeenZelf de pizzabodem maken? Kijk dan eens bij dit recept voor zelf pizzadeeg maken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pizza proscuitto
Pizza maken? Veel makkelijker dan deze pizza prosciutto wordt het niet. De bodem met saus is al klaar zodat je alleen nog mozzarella er op hoeft te doen. Na het bakken nog de ham, rucola en kaas erover. En dat in 10 minuten!

hoofdgerecht
2 personen
1000 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de bodems. Bak de pizza's 10-12 min. in het midden van de oven.
Verdeel de prosciutto, rucola en Grana Padano over de pizza's. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Je kunt ook pizzadeeg uit de diepvries gebruiken (AH Pizza deeg kant & klaar). Volg dan de bereidingswijze op de verpakking. Let op hier zit 4 uur wachttijd bij.
algemeen:Zelf de pizzabodem maken? Kijk dan eens bij dit recept voor zelf pizzadeeg maken (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189021).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 pizzabodems houtoven naturel
1 bol mozzarella
80 g prosciutto crudo
40 g rucola
60 g Grana Padano kaasflakes
1 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier