Gegrilde kipvleugels met briedip (advertorial)

Op zoek naar een verrassend BBQ-gerecht? Probeer deze gegrilde kipvleugels met een heerlijke, romige briedip.

700 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen en rasp de gele schil van 1 van 2 citroenen en pers 1½ vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de knoflook fijn.

  2. Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, cayennepeper, het citroensap, -rasp, peper en eventueel zout. Meng de scharrelkippenvleugels met de marinade, dek af en marineer minimaal 1 uur in de koelkast.

  3. Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.

  4. Verwijder ondertussen de korst van de brie en doe 150 g ervan samen met de yoghurt in een kleine hakmolen. Mix in 3-5 min. tot een gladde en luchtige dipsaus. Snijd de rest van de roombrie in kleine blokjes en verdeel over de dip. Snijd de bieslook fijn.

  5. Serveer de kippenvleugels met de briedip, citroenpartjes en bestrooi met de bieslook. Serveer de Tripel LeFort erbij.

  • algemeenDe voedingswaarden zijn berekend exclusief het bier.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gegrilde kipvleugels met briedip (advertorial)

Op zoek naar een verrassend BBQ-gerecht? Probeer deze gegrilde kipvleugels met een heerlijke, romige briedip.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig