Boen en rasp de gele schil van 1 van 2 citroenen en pers 1½ vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de knoflook fijn.
Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, cayennepeper, het citroensap, -rasp, peper en eventueel zout. Meng de scharrelkippenvleugels met de marinade, dek af en marineer minimaal 1 uur in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.
Verwijder ondertussen de korst van de brie en doe 150 g ervan samen met de yoghurt in een kleine hakmolen. Mix in 3-5 min. tot een gladde en luchtige dipsaus. Snijd de rest van de roombrie in kleine blokjes en verdeel over de dip. Snijd de bieslook fijn.
Serveer de kippenvleugels met de briedip, citroenpartjes en bestrooi met de bieslook. Serveer de Tripel LeFort erbij.
Gegrilde kipvleugels met briedip (advertorial)
Op zoek naar een verrassend BBQ-gerecht? Probeer deze gegrilde kipvleugels met een heerlijke, romige briedip.
- algemeenDe voedingswaarden zijn berekend exclusief het bier.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gegrilde kipvleugels met briedip (advertorial)
Op zoek naar een verrassend BBQ-gerecht? Probeer deze gegrilde kipvleugels met een heerlijke, romige briedip.

bijgerecht
4 personen
700 kcal
35 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Boen en rasp de gele schil van 1 van 2 citroenen en pers 1½ vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de knoflook fijn.
Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, cayennepeper, het citroensap, -rasp, peper en eventueel zout. Meng de scharrelkippenvleugels met de marinade, dek af en marineer minimaal 1 uur in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.
Verwijder ondertussen de korst van de brie en doe 150 g ervan samen met de yoghurt in een kleine hakmolen. Mix in 3-5 min. tot een gladde en luchtige dipsaus. Snijd de rest van de roombrie in kleine blokjes en verdeel over de dip. Snijd de bieslook fijn.
Serveer de kippenvleugels met de briedip, citroenpartjes en bestrooi met de bieslook. Serveer de Tripel LeFort erbij.
algemeen:De voedingswaarden zijn berekend exclusief het bier.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 biologische citroenen
4 tenen knoflook
80 ml milde olijfolie
1 el gedroogde oregano
½ tl cayennepeper
1 kg scharrel kippenvleugels
220 g Franse roombrie 60+
50 g yoghurt Griekse stijl 10%
5 g verse bieslook
4 flesjes Tripel LeFort
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met hakmolen