Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd elk kwart in 4 parten. Schep de parten om met ⅖ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven.
Verhit ondertussen ⅕ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bacon in 5 min. krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de sjalot en snijd de munt grof. Hak de pecannoten grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verkruimel de bacon grof en meng met de sjalot, pecannoten, de balsamico, honing, een ½ el citroensap en olijfolie (per 4 personen), de helft van de munt en peper.
Meng ⅕ van de olie met de rest van de balsamicoazijn, de rest van de honing, de mosterd en peper tot een dressing. Verkruimel de feta en doe ⅔ ervan met de yoghurt, rest van de olie, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale luchtige spread.
Verdeel de spread met de achterkant van een lepel over een lage schaal. Meng de pompoen met de dressing en verdeel samen met de rucola over het yoghurt- fetamengsel. Verdeel de baconsalsa, de rest van de feta, de rest van de munt en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) erover.
Pompoensalade met luchtige fetaspread
Salade in de herfst? Jazeker. Deze variant met geroosterde pompoen, feta en een knapperige baconsalsa brengt de kleuren en de smaken van het seizoen op één bord.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoensalade met luchtige fetaspread
Salade in de herfst? Jazeker. Deze variant met geroosterde pompoen, feta en een knapperige baconsalsa brengt de kleuren en de smaken van het seizoen op één bord.

bijgerecht
4 personen
425 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd elk kwart in 4 parten. Schep de parten om met ⅖ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven.
Verhit ondertussen ⅕ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bacon in 5 min. krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de sjalot en snijd de munt grof. Hak de pecannoten grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verkruimel de bacon grof en meng met de sjalot, pecannoten, de balsamico, honing, een ½ el citroensap en olijfolie (per 4 personen), de helft van de munt en peper.
Meng ⅕ van de olie met de rest van de balsamicoazijn, de rest van de honing, de mosterd en peper tot een dressing. Verkruimel de feta en doe ⅔ ervan met de yoghurt, rest van de olie, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale luchtige spread.
Verdeel de spread met de achterkant van een lepel over een lage schaal. Meng de pompoen met de dressing en verdeel samen met de rucola over het yoghurt- fetamengsel. Verdeel de baconsalsa, de rest van de feta, de rest van de munt en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische pompoen
5 el milde olijfolie
75 g baconreepjes
1 sjalot
10 g verse munt
½ biologische citroen
25 g ongezouten pecannoten
1½ el balsamico
3 tl honing
½ el dijonmosterd
200 g Griekse feta
100 g yoghurt Griekse stijl 10%
40 g biologische rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker (Blue Home)