Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de ui in dunne ringen. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken. Meng de pompoen, ui en kikkererwten met de helft van de olie, de komijn en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20-25 min. in de oven.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Pers ondertussen de citroen uit en rasp de knoflook. Klop in een kom de yoghurt, tahin, 1 el citroensap (per 4 personen), knoflook, het water en de rest van de olie tot een gladde dressing.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en de peterselie fijn. Hak de pecannoten grof. Meng de penne met de geroosterde groenten, tomaten, peterselie, rucola en de helft van de pecannoten. Voeg de dressing toe, schep voorzichtig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de pecannoten.
Pompoen-pastasalade met geroosterde kikkererwten
Volkoren pastasalade boordevol groenten, frisse tahin-dressing en crunchy pecannoten. Verrassend licht, voedzaam en binnen een half uur staat-ie al op tafel. Da’s pas lekker vega!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoen-pastasalade met geroosterde kikkererwten
Volkoren pastasalade boordevol groenten, frisse tahin-dressing en crunchy pecannoten. Verrassend licht, voedzaam en binnen een half uur staat-ie al op tafel. Da’s pas lekker vega!

hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de ui in dunne ringen. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken. Meng de pompoen, ui en kikkererwten met de helft van de olie, de komijn en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20-25 min. in de oven.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Pers ondertussen de citroen uit en rasp de knoflook. Klop in een kom de yoghurt, tahin, 1 el citroensap (per 4 personen), knoflook, het water en de rest van de olie tot een gladde dressing.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en de peterselie fijn. Hak de pecannoten grof. Meng de penne met de geroosterde groenten, tomaten, peterselie, rucola en de helft van de pecannoten. Voeg de dressing toe, schep voorzichtig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de pecannoten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g biologische pompoenen
1 rode ui
400 g kikkererwten in blik
2 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijn
300 g volkoren penne
½ citroen
1 teen knoflook
100 g yoghurt Griekse stijl 0%
4 el biologische tahin
50 ml water
150 g cherrytomaten
15 g verse platte peterselie
40 g ongezouten pecannoten
85 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier