Meng de Griekse yoghurt met het zout. Laat een vergiet met handvaten rusten boven een diepe kom en leg hier een schone theedoek of kaasdoek in. Schep de yoghurt in de doek en draai de bovenkant dicht. Laat minstens een uur uitlekken.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui 2-3 min. Voeg de helft van de boter toe en laat 30-45 min. zachtjes garen met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg de azijn toe en verwarm nog 2 min. mee op hoog vuur. Breng op smaak met eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bospeen en verwijder het loof. Kook de bospeen 8 min. en giet af, ze hoeven nog niet beetgaar te zijn. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Verdeel de pompoen en peen over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de rest van de olie, ahornsiroop, het knoflookpoeder, paprikapoeder en eventueel zout. Dek de groenten af met aluminiumfolie en rooster ca. 45 min. in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 20-25 min.
Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op het vuur en rooster de noten 5 min. Voeg de tijm en de rest van de boter toe en zet het vuur iets lager. Bak de hazelnoten tot lichtbruin en laat afkoelen op een bord.
Schep de labneh op de krans en verdeel de rucola, geroosterde groenten en gebakken rode ui erover. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de hazelnoten.
Labneh met geroosterde groente van Veggilaine
Wintergroenten zoals bospeen en pompoen zijn het perfecte bijgerecht voor op een volgedekte tafel! En in deze kransvorm helemaal een feestje.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Labneh met geroosterde groente van Veggilaine
Wintergroenten zoals bospeen en pompoen zijn het perfecte bijgerecht voor op een volgedekte tafel! En in deze kransvorm helemaal een feestje.

bijgerecht
8 personen
450 kcal
50 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Meng de Griekse yoghurt met het zout. Laat een vergiet met handvaten rusten boven een diepe kom en leg hier een schone theedoek of kaasdoek in. Schep de yoghurt in de doek en draai de bovenkant dicht. Laat minstens een uur uitlekken.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui 2-3 min. Voeg de helft van de boter toe en laat 30-45 min. zachtjes garen met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Voeg de azijn toe en verwarm nog 2 min. mee op hoog vuur. Breng op smaak met eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bospeen en verwijder het loof. Kook de bospeen 8 min. en giet af, ze hoeven nog niet beetgaar te zijn. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Verdeel de pompoen en peen over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de rest van de olie, ahornsiroop, het knoflookpoeder, paprikapoeder en eventueel zout. Dek de groenten af met aluminiumfolie en rooster ca. 45 min. in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 20-25 min.
Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op het vuur en rooster de noten 5 min. Voeg de tijm en de rest van de boter toe en zet het vuur iets lager. Bak de hazelnoten tot lichtbruin en laat afkoelen op een bord.
Schep de labneh op de krans en verdeel de rucola, geroosterde groenten en gebakken rode ui erover. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de hazelnoten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 l yoghurt Griekse stijl 10%
2 tl zout
3 rode uien
5 el milde olijfolie
2 el ongezouten roomboter
1 el rodewijnazijn
1 bos peen
1 biologische pompoen
4 el ahornsiroop
1 el gemalen knoflook
1 el gerookte-paprikapoeder
100 g ongebrande hazelnoten
1 tl gedroogde tijm
75 g rucola
75 g feta
Dit heb je nodig
schone theedoek
bakpapier
AH Excellent keramieken krans



