Geroosterde winterpeen met ahornsiroop van Hugo Kennis

Hugo: 'met winterpeen kun je zoveel kanten op. Zo breng ik ’m hier op smaak met geitenkaascrème en dukkah, een Midden-Oosterse mix van noten, kruiden en specerijen. Dat geeft je gerecht veel smaak en een lekkere bite.'

275 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte (snijd de grote penen in vieren) en verdeel over de ovenschaal. Besprenkel met de olie en ahornsiroop en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 35 min. lichtbruin en gaar, schep halverwege om.

  2. Rooster ondertussen de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg het sesamzaad, komijnzaad en korianderzaad toe en bak nog 2 min. mee tot geurig en lichtgekleurd.

  3. Laat afkoelen en maal de amandelen en specerijen met het zeezout grof in het hakmolentje van de staafmixer (dukkah).

  4. Pers de halve citroen uit. Prak met een vork de geitenkaas en meng met de yoghurt en 1 tl citroensap (per 4 personen) tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Smeer de geitenkaascrème uit over een groot bord en verdeel de peen erover. Bestrooi met 2 el dukkah (per 4 personen) en de granaatappelpitjes.

  • resttipBewaar de rest van de dukkah in een afgesloten bak ca. 3 weken op een droge, koele plek.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Geroosterde winterpeen met ahornsiroop van Hugo Kennis

Hugo: 'met winterpeen kun je zoveel kanten op. Zo breng ik ’m hier op smaak met geitenkaascrème en dukkah, een Midden-Oosterse mix van noten, kruiden en specerijen. Dat geeft je gerecht veel smaak en een lekkere bite.'

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig