Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte (snijd de grote penen in vieren) en verdeel over de ovenschaal. Besprenkel met de olie en ahornsiroop en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 35 min. lichtbruin en gaar, schep halverwege om.
Rooster ondertussen de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg het sesamzaad, komijnzaad en korianderzaad toe en bak nog 2 min. mee tot geurig en lichtgekleurd.
Laat afkoelen en maal de amandelen en specerijen met het zeezout grof in het hakmolentje van de staafmixer (dukkah).
Pers de halve citroen uit. Prak met een vork de geitenkaas en meng met de yoghurt en 1 tl citroensap (per 4 personen) tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smeer de geitenkaascrème uit over een groot bord en verdeel de peen erover. Bestrooi met 2 el dukkah (per 4 personen) en de granaatappelpitjes.
Geroosterde winterpeen met ahornsiroop van Hugo Kennis
Hugo: 'met winterpeen kun je zoveel kanten op. Zo breng ik ’m hier op smaak met geitenkaascrème en dukkah, een Midden-Oosterse mix van noten, kruiden en specerijen. Dat geeft je gerecht veel smaak en een lekkere bite.'
- resttipBewaar de rest van de dukkah in een afgesloten bak ca. 3 weken op een droge, koele plek.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Geroosterde winterpeen met ahornsiroop van Hugo Kennis
Hugo: 'met winterpeen kun je zoveel kanten op. Zo breng ik ’m hier op smaak met geitenkaascrème en dukkah, een Midden-Oosterse mix van noten, kruiden en specerijen. Dat geeft je gerecht veel smaak en een lekkere bite.'

bijgerecht
4 personen
275 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte (snijd de grote penen in vieren) en verdeel over de ovenschaal. Besprenkel met de olie en ahornsiroop en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 35 min. lichtbruin en gaar, schep halverwege om.
Rooster ondertussen de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg het sesamzaad, komijnzaad en korianderzaad toe en bak nog 2 min. mee tot geurig en lichtgekleurd.
Laat afkoelen en maal de amandelen en specerijen met het zeezout grof in het hakmolentje van de staafmixer (dukkah).
Pers de halve citroen uit. Prak met een vork de geitenkaas en meng met de yoghurt en 1 tl citroensap (per 4 personen) tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smeer de geitenkaascrème uit over een groot bord en verdeel de peen erover. Bestrooi met 2 el dukkah (per 4 personen) en de granaatappelpitjes.
resttip:Bewaar de rest van de dukkah in een afgesloten bak ca. 3 weken op een droge, koele plek.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g winterpeen
1 el milde olijfolie
3 el ahornsiroop
2 el ongebrande amandelen
1 el sesamzaad
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
¼ tl zeezout
½ citroen
125 g zachte geitenkaas 50+
2 el yoghurt Griekse stijl 10%
2 el verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)
staafmixer met hakmolen