bewaar
Souvlaki
Souvlaki
bewaar

Souvlaki

Een spiesje op z'n tijd lusten we wel!

20 min. bereiden
2 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

scharrel varkensschouderkarbonade

1

citroen

2 tenen

knoflook

2 el

gevriesdroogde oregano

½ tl

zeezout

5 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • rasp

  • vershoudfolie

  • satéprikker 20 cm

  • grillpan

Een spiesje op z'n tijd lusten we wel!

Aan de slag

1

Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

3

Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.

bereidingstipMarineer het vlees een dag van tevoren voor extra malsheid.

variatietipBereid de spiesjes op een barbecue voor extra smaak. Houd dezelfde tijden aan.

combinatietipLekker met pitabroodjes of platbrood en een yoghurtsaus zoals tzatziki. Het recept is dan niet meer gluten- en lactosevrij.