Souvlaki
Een spiesje op z'n tijd lusten we wel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g scharrel varkensschouderkarbonade
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 2 el gevriesdroogde oregano
- ½ tl zeezout
- 5 el milde olijfolie
Keukenspullen
- rasp
- vershoudfolie
- 8 satéprikker 20 cm
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
- Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.
bereidingstip:
Marineer het vlees een dag van tevoren voor extra malsheid.
variatietip:
Bereid de spiesjes op een barbecue voor extra smaak. Houd dezelfde tijden aan.
combinatietip:
Lekker met pitabroodjes of platbrood en een yoghurtsaus zoals tzatziki. Het recept is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 35 g
-
koolhydraten 3 g
waarvan suikers 0 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 160 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Souvlaki
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Souvlaki
- 700 g scharrel varkensschouderkarbonade
Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade.
Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn.
- 2 el gevriesdroogde oregano
- ½ tl zeezout
- 5 el milde olijfolie
Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is.
Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden.
Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.
bereidingstip:
Marineer het vlees een dag van tevoren voor extra malsheid.
variatietip:
Bereid de spiesjes op een barbecue voor extra smaak. Houd dezelfde tijden aan.
combinatietip:
Lekker met pitabroodjes of platbrood en een yoghurtsaus zoals tzatziki. Het recept is dan niet meer gluten- en lactosevrij.