Souvlaki van varkenshaas

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 2 kleine uien
- 300 g varkenshaas
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 2 el gedroogde oregano
Keukenspullen
- gourmetstel
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn, de ui in dunne ringen en het vlees in stukjes. Maak een marinade van ⅔ van de olie, knoflook, paprikapoeder en oregano. Meng door de varkenshaas, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
- Neem uit de koelkast en bestrooi met peper en zout. Bak het vlees met de ui en de rest van de olie op de grillplaat van het gourmetstel of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer regelmatig om.
combinatietip:
Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje.

Marineren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Souvlaki van varkenshaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Souvlaki van varkenshaas
- 1 teen knoflook
- 2 kleine uien
- 300 g varkenshaas
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 2 el gedroogde oregano
Snijd de knoflook fijn, de ui in dunne ringen en het vlees in stukjes. Maak een marinade van de olie, knoflook, paprikapoeder en oregano.
Meng door de varkenshaas, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren. Neem uit de koelkast en bestrooi met peper en zout.
- 1 el traditionele olijfolie
Bak het vlees met de ui en de olie op de grillplaat van het gourmetstel of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer regelmatig om.
combinatietip:
Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje.