Varkenshaas met paddenstoelen
Echt een pronkstuk op tafel. Serveer in stukken met peterselie en Italiaanse kaas.
420 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram varkenshaas
varkenshaas
4 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
50 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
knoflook
400 gram kastanjechampignons
kastanjechampignons
10 gram verse peterselie
verse peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
gedroogde oregano
75 gram Pecorino Romano
Pecorino Romano
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 04 - 125 jaar Albert Heijn
Bestrooi het vlees met peper en zout. Vouw het dunne gedeelte dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Verhit de helft van de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Braad het vlees op hoog vuur 2 min. rondom aan, zet het vuur laag en braad in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 10 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd grof. Snijd de peterselie grof. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons en de oregano toe en bak op hoog vuur 8 min. Voeg de laatste min. de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de prikkers uit de varkenshaas en snijd het vlees in stukken. Rasp de kaas in flinters. Bestrooi met de kaas en de peterselie. Serveer met de champignons.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Varkenshaas met paddenstoelen
Echt een pronkstuk op tafel. Serveer in stukken met peterselie en Italiaanse kaas.

hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout. Vouw het dunne gedeelte dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Verhit de helft van de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Braad het vlees op hoog vuur 2 min. rondom aan, zet het vuur laag en braad in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 10 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd grof. Snijd de peterselie grof. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons en de oregano toe en bak op hoog vuur 8 min. Voeg de laatste min. de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de prikkers uit de varkenshaas en snijd het vlees in stukken. Rasp de kaas in flinters. Bestrooi met de kaas en de peterselie. Serveer met de champignons.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g varkenshaas
4 el traditionele olijfolie
50 g ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
10 g verse peterselie
1 el gedroogde oregano
75 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
cocktailprikkers




