Varkenshaas met paddenstoelen

Echt een pronkstuk op tafel. Serveer in stukken met peterselie en Italiaanse kaas.

420 kcal

25 min. bereiden

3.5/5

(208)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram varkenshaas

    varkenshaas

  • 4 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 400 gram kastanjechampignons

    kastanjechampignons

  • 10 gram verse peterselie

    verse peterselie

  • 1 eetlepel gedroogde oregano

    gedroogde oregano

  • 75 gram Pecorino Romano

    Pecorino Romano

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers


2012 nr. 04 - 125 jaar Albert Heijn

Aan de slag

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Vouw het dunne gedeelte dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Verhit de helft van de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Braad het vlees op hoog vuur 2 min. rondom aan, zet het vuur laag en braad in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 10 min. rusten op een warm bord onder een deksel.

  2. Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd grof. Snijd de peterselie grof. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons en de oregano toe en bak op hoog vuur 8 min. Voeg de laatste min. de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Haal de prikkers uit de varkenshaas en snijd het vlees in stukken. Rasp de kaas in flinters. Bestrooi met de kaas en de peterselie. Serveer met de champignons.

  • Vis en vlees bakken

    Instructievideo - 00:58 min.

Wat vond je van dit recept?

Varkenshaas met paddenstoelen

Echt een pronkstuk op tafel. Serveer in stukken met peterselie en Italiaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig