Gegrilde courgette met knoflookrub
Gegrilde courgette met knoflookrub

Gegrilde courgette met knoflookrub

Gegrilde groente van de BBQ, dat kan haast niet misgaan. En dat geldt natuurlijk ook voor deze gegrilde courgette met knoflookrub.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

gedroogde oregano

2 el

knoflookpoeder

2 el

gedroogde munt

2 el

grof zeezout

½ tl

zwarte peper

1

citroen

4

courgettes

2 el

milde olijfolie

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

Gegrilde groente van de BBQ, dat kan haast niet misgaan. En dat geldt natuurlijk ook voor deze gegrilde courgette met knoflookrub.

Aan de slag

1

Meng de oregano, knoflookpoeder, gedroogde munt, zeezout en de zwarte peper. Schud goed voor gebruik. Steek de barbecue aan. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en halveer de vrucht. Meng het citroenrasp door de dry rub.

2

Snijd de courgettes in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Smeer de courgette in met de milde olijfolie en wrijf dan in met het kruidenmengsel. Gril de courgette en de citroenhelften 5-7 min. op directe hitte tot goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Leg de courgette op een schaal. Besprenkel de courgette met de extra vierge olijfolie. Serveer met de gegrilde citroen.

tip

bewaartipBewaar de dry rub maximaal 2 maanden in een afsluitbare pot.