Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de Parmezaanse kaas, knoflook, olijven, tomaatjes en peterselie heel grof. Boen de sinaasappel schoon, snijd met de dunschiller de oranje schil van de vrucht en snijd de schil in flinterdunne reepjes. Meng ⅔ van de Parmezaanse kaas met de knoflook, olijven, tomaat en peterselie en breng op smaak met peper.
Schenk de olie en de balsamicoazijn in een platte schaal met opstaande randen en verdeel het mengsel er gelijkmatig over. Bestrooi met de rest van de kaas en de zeezoutvlokken. Snijd de ciabatta in plakjes en serveer met de dip.
Olijfolie-balsamicodip met parmezaan
Zin in dippen? Deze olijfolie-balsamicodip met parmezaan, gemarineerde tomaat en olijven is zo verslavend, je kunt er niet vanaf blijven! Borrelen maar.
- bereidingstipJe kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- variatietipDip eens met volkoren stokbrood in plaats van ciabatta
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Olijfolie-balsamicodip met parmezaan
Zin in dippen? Deze olijfolie-balsamicodip met parmezaan, gemarineerde tomaat en olijven is zo verslavend, je kunt er niet vanaf blijven! Borrelen maar.

8 personen
290 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de Parmezaanse kaas, knoflook, olijven, tomaatjes en peterselie heel grof. Boen de sinaasappel schoon, snijd met de dunschiller de oranje schil van de vrucht en snijd de schil in flinterdunne reepjes. Meng ⅔ van de Parmezaanse kaas met de knoflook, olijven, tomaat en peterselie en breng op smaak met peper.
Schenk de olie en de balsamicoazijn in een platte schaal met opstaande randen en verdeel het mengsel er gelijkmatig over. Bestrooi met de rest van de kaas en de zeezoutvlokken. Snijd de ciabatta in plakjes en serveer met de dip.
bereidingstip:Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
variatietip:Dip eens met volkoren stokbrood in plaats van ciabatta
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 ciabatta afbakbrood
50 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
1 teen knoflook
50 g taggiasca olijven zonder pit
50 g koelverse gemarineerde tomaatjes
10 g verse peterselie
¼ biologische sinaasappel
120 ml extra vierge olijfolie
50 ml aceto balsamico di Modena
1 tl grove zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
dunschiller