Olijfolie-balsamicodip met parmezaan

Zin in dippen? Deze olijfolie-balsamicodip met parmezaan, gemarineerde tomaat en olijven is zo verslavend, je kunt er niet vanaf blijven! Borrelen maar.

290 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 10 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd ondertussen de Parmezaanse kaas, knoflook, olijven, tomaatjes en peterselie heel grof. Boen de sinaasappel schoon, snijd met de dunschiller de oranje schil van de vrucht en snijd de schil in flinterdunne reepjes. Meng ⅔ van de Parmezaanse kaas met de knoflook, olijven, tomaat en peterselie en breng op smaak met peper.

  3. Schenk de olie en de balsamicoazijn in een platte schaal met opstaande randen en verdeel het mengsel er gelijkmatig over. Bestrooi met de rest van de kaas en de zeezoutvlokken. Snijd de ciabatta in plakjes en serveer met de dip.

  • bereidingstipJe kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • variatietipDip eens met volkoren stokbrood in plaats van ciabatta
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Olijfolie-balsamicodip met parmezaan

Zin in dippen? Deze olijfolie-balsamicodip met parmezaan, gemarineerde tomaat en olijven is zo verslavend, je kunt er niet vanaf blijven! Borrelen maar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig