Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak het kipgehakt met de ui 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Verhit ⅓ van de olie in een ruime koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Druk met de achterkant van een pollepel het overtollige vocht eruit.
Meng de spinazie met de mascarpone en 20 g Parmezaanse kaas (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de courgette in plakjes van 0.5 cm. Verhit de rest van de olie en bak de courgette met de Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een lepel kip-tomatensaus. Verdeel achtereenvolgens een laagje lasagnebladen, tomatensaus, courgette, lasagnebladen en spinazie-mascarpone erover en herhaal dit.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel met de rest van de Parmezaanse kaas erover. Bak in 40-45 min. gaar en laat 10 min. rusten voor serveren.
Lasagne met kipgehakt, spinazie en courgette (advertorial)
Bestaat er een troostrijker gerecht dan lasagne? We betwijfelen het. Deze versie met de kipgehakt, spinazie en courgette is een instant classic, let maar op.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Lasagne met kipgehakt, spinazie en courgette (advertorial)
Bestaat er een troostrijker gerecht dan lasagne? We betwijfelen het. Deze versie met de kipgehakt, spinazie en courgette is een instant classic, let maar op.

hoofdgerecht
4 personen
885 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak het kipgehakt met de ui 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Verhit ⅓ van de olie in een ruime koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Druk met de achterkant van een pollepel het overtollige vocht eruit.
Meng de spinazie met de mascarpone en 20 g Parmezaanse kaas (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de courgette in plakjes van 0.5 cm. Verhit de rest van de olie en bak de courgette met de Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een lepel kip-tomatensaus. Verdeel achtereenvolgens een laagje lasagnebladen, tomatensaus, courgette, lasagnebladen en spinazie-mascarpone erover en herhaal dit.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel met de rest van de Parmezaanse kaas erover. Bak in 40-45 min. gaar en laat 10 min. rusten voor serveren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
300 g scharrelkipgehakt
800 g Mutti polpa in blik
75 g Parmezaanse kaas
400 g verse spinazie
250 g mascarpone
1 courgette
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
250 g koelverse lasagnebladen
200 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)