Vega lasagne bolognese
Vega lasagne bolognese

Vega lasagne bolognese

Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord!

40 min. bereiden
45 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2

stengels bleekselderij

250 g

winterpeen

5 el

milde olijfolie

20 g

Italiaanse kruiden

3 tenen

knoflook

150 ml

water

850 g

Mutti polpa in blik

400 g

rulstukjes

50 g

tarwebloem

700 ml

halfvolle melk

1 tl

gemalen nootmuskaat

12

verse lasagnebladen

150 g

geraspte kaas voor pasta

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord!

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de bleekselderij en peen in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak alle groenten 10 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Voeg de kruiden, knoflook, het water, de gepelde tomaten en de rulstukjes toe aan de groenten. Breek de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat alles met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.

4

Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Maak nu 3 lagen van steeds 4 lasagnevellen, ⅓ van de tomatensaus en ⅓ van de bechamelsaus. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.