bewaar
Vegan lasagne bolognese
Vegan lasagne bolognese
bewaar

Vegan lasagne bolognese

De Italiaanse klassieker toveren we om tot een nieuwe vegan klassieker.

45 min. bereiden
45 min. oventijd
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 stengels

bleekselderij

250 g

winterpeen

5 el

milde olijfolie

3 tenen

knoflook

20 g

verse Italiaanse kruiden

125 ml

AH Suid-Afrika soepele rode huiswijn

100 ml

kraanwater

800 g

Mutti polpa in blik

400 g

De Vegetarische Slager rul gehackt

50 g

tarwebloem

700 ml

amandeldrink ongezoet

4 el

edelgistvlokken

1 tl

gemalen nootmuskaat

9

AH Basic lasagnevellen

2

trostomaten

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

De Italiaanse klassieker toveren we om tot een nieuwe vegan klassieker.

Aan de slag

1

Snipper de ui, snijd de selderij en wortel in blokjes van ½ cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui, selderij en wortel 10 min. op middelhoog vuur, blijf goed omscheppen. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes verse kruiden en snijd fijn. Voeg de verse kruiden, knoflook, rode wijn, het water, de polpa en het gehakt toe aan de groenten en laat nog 30 min. met de deksel op de pan koken. Bestrooi met peper en zout.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de amandelmelk toe. Voeg de edelgistvlokken en nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.

3

Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en verdeel ⅓ van de lasagnevellen erover. Verdeel daar ⅓ van de bolognesesaus en vervolgens ⅓ van de bechamelsaus erover herhaal totdat je 3 lagen hebt. Snijd de tomaten in dunne plakken en verdeel over de bovenkant van de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min goudbruin en gaar. Dek eventueel halverwege af als de tomaten te donker worden.