Ontbijtcarrotcake van Dr. Elise

Dr. Elise: ‘Je kunt dit ontbijt makkelijk voorbereiden. Zet het mengsel in de koelkast en verwarm het de volgende dag in de magnetron. Voeg de toppings als laatste toe.’

355 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de winterpeen grof. Prak de bananen en meng met de peen, havervlokken, eieren, kaneel en rozijnen. Verdeel over de schaaltjes en zet 2-3 min. op vol vermogen in de magnetron.

  2. Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met wat extra kaneel.

  • bereidingstipGeen magnetron? Bak de carrotcake 15 min. in de oven op 190 °C.
  • kookstaptipTop de carrotcake af met noten, als bron van onverzadigde vetten.
  • resttipWinterpeen over? Gebruik hem geraspt in je lunch of deze bulgurbowl, ook van Dr. Elise.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ontbijtcarrotcake van Dr. Elise

Dr. Elise: ‘Je kunt dit ontbijt makkelijk voorbereiden. Zet het mengsel in de koelkast en verwarm het de volgende dag in de magnetron. Voeg de toppings als laatste toe.’

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig