Rasp de winterpeen grof. Prak de bananen en meng met de peen, havervlokken, eieren, kaneel en rozijnen. Verdeel over de schaaltjes en zet 2-3 min. op vol vermogen in de magnetron.
Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met wat extra kaneel.
Ontbijtcarrotcake van Dr. Elise
Dr. Elise: ‘Je kunt dit ontbijt makkelijk voorbereiden. Zet het mengsel in de koelkast en verwarm het de volgende dag in de magnetron. Voeg de toppings als laatste toe.’
- bereidingstipGeen magnetron? Bak de carrotcake 15 min. in de oven op 190 °C.
- kookstaptipTop de carrotcake af met noten, als bron van onverzadigde vetten.
- resttipWinterpeen over? Gebruik hem geraspt in je lunch of deze bulgurbowl, ook van Dr. Elise.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Ontbijtcarrotcake van Dr. Elise
Dr. Elise: ‘Je kunt dit ontbijt makkelijk voorbereiden. Zet het mengsel in de koelkast en verwarm het de volgende dag in de magnetron. Voeg de toppings als laatste toe.’

4 personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de winterpeen grof. Prak de bananen en meng met de peen, havervlokken, eieren, kaneel en rozijnen. Verdeel over de schaaltjes en zet 2-3 min. op vol vermogen in de magnetron.
Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met wat extra kaneel.
bereidingstip:Geen magnetron? Bak de carrotcake 15 min. in de oven op 190 °C.
kookstaptip:Top de carrotcake af met noten, als bron van onverzadigde vetten.
resttip:Winterpeen over? Gebruik hem geraspt in je lunch of deze bulgurbowl (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1201487), ook van Dr. Elise.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g winterpenen
4 bananen
120 g volkoren havermout fijne vlokken
4 middelgrote scharreleieren
2 tl gemalen kaneel
2 el rozijnen
4 el yoghurt Griekse stijl 0% vet
Dit heb je nodig
magnetron
ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)