Geroosterde rode bietensalade van Hugo Kennis

Kleurrijke salade van geroosterde rode bieten met knapperige sjalot, kappertjes en frisse balsamico, afgemaakt met zachte mini-burrata. Een bijgerecht dat prachtig oogt én heerlijk smaakt.

250 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Boen de bieten schoon en verpak elke biet afzonderlijk met wat plakjes knoflook en tijm in aluminiumfolie. Rooster 2 uur in de oven.

  2. Verhit de plantaardige olie in een steelpan tot 180 °C. Giet de kappertjes af en dep droog met keukenpapier. Frituur 2-3 min in de hete olie tot knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snipper ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd, olie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de bieten uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Ontvel de bieten, snijd in parten en meng met de dressing.

  4. Verdeel de slamelange over een schaal. Schep de rode bieten erop, leg de mini-burratine erop en verdeel de gefrituurde kappertjes erover. Serveer eventueel met een extra takje tijm.

  • bereidingstipGeen verse rode bieten? Gebruik dan gekookte biologische rode biet en sla stap 1 over.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Geroosterde rode bietensalade van Hugo Kennis

Kleurrijke salade van geroosterde rode bieten met knapperige sjalot, kappertjes en frisse balsamico, afgemaakt met zachte mini-burrata. Een bijgerecht dat prachtig oogt én heerlijk smaakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig