Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Boen de bieten schoon en verpak elke biet afzonderlijk met wat plakjes knoflook en tijm in aluminiumfolie. Rooster 2 uur in de oven.
Verhit de plantaardige olie in een steelpan tot 180 °C. Giet de kappertjes af en dep droog met keukenpapier. Frituur 2-3 min in de hete olie tot knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd, olie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de bieten uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Ontvel de bieten, snijd in parten en meng met de dressing.
Verdeel de slamelange over een schaal. Schep de rode bieten erop, leg de mini-burratine erop en verdeel de gefrituurde kappertjes erover. Serveer eventueel met een extra takje tijm.
Geroosterde rode bietensalade van Hugo Kennis
Kleurrijke salade van geroosterde rode bieten met knapperige sjalot, kappertjes en frisse balsamico, afgemaakt met zachte mini-burrata. Een bijgerecht dat prachtig oogt én heerlijk smaakt.
- bereidingstipGeen verse rode bieten? Gebruik dan gekookte biologische rode biet en sla stap 1 over.
 - algemeenMeer weten over kooktechnieken?
 
Geroosterde rode bietensalade van Hugo Kennis
Kleurrijke salade van geroosterde rode bieten met knapperige sjalot, kappertjes en frisse balsamico, afgemaakt met zachte mini-burrata. Een bijgerecht dat prachtig oogt én heerlijk smaakt.

bijgerecht
6 personen
250 kcal
20 min. bereiden
2 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Boen de bieten schoon en verpak elke biet afzonderlijk met wat plakjes knoflook en tijm in aluminiumfolie. Rooster 2 uur in de oven.
Verhit de plantaardige olie in een steelpan tot 180 °C. Giet de kappertjes af en dep droog met keukenpapier. Frituur 2-3 min in de hete olie tot knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd, olie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de bieten uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Ontvel de bieten, snijd in parten en meng met de dressing.
Verdeel de slamelange over een schaal. Schep de rode bieten erop, leg de mini-burratine erop en verdeel de gefrituurde kappertjes erover. Serveer eventueel met een extra takje tijm.
bereidingstip:Geen verse rode bieten? Gebruik dan gekookte biologische rode biet en sla stap 1 over.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
4 tenen knoflook
500 g rauwe rode bieten
15 g verse tijm
500 ml plantaardige olie
6 el kappertjes
1 sjalot
2 tl dijonmosterd
6 el extra vierge olijfolie
4 el biologische balsamicoazijn
30 g slamelange rode biet
420 g mini burratine



