Bie­ten­sa­la­de

Rode bieten salade met yoghurt, knoflook, citroen, peterselie en... een vleugje kaneel!

(330) waardeer
bijgerecht Rode bieten salade met yoghurt, knoflook, citroen, peterselie en... een vleugje kaneel! 2 personen
3 330

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de yoghurt in een kom met het citroensap, de olie en kaneel. Pers de knoflook erboven.
  2. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn. Meng de bieten en ⅔ van de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de peterselie.

serveertip:

Ook te serveren als mezze voor 4 personen.

video

Brunoi­se snij­den

instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 13 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije , januari 2020

Bietensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­sa­la­de

1
1
  • 150 g Griekse yoghurt 10%
  • ½ el citroensap
  • ½ el extra vierge olijfolie
  • ¼ tl kaneel
  • ½ teen knoflook

Meng de yoghurt in een kom met het citroensap, de olie en kaneel. Pers de knoflook erboven.

2
2
  • 400 g biologische gekookte rode bieten
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de peterselie fijn.

3
3

Meng de bieten en ⅔ van de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de peterselie.

serveertip:

Ook te serveren als mezze voor 4 personen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.