bewaar
Geroosterde bietensalade met geitenkaas
Geroosterde bietensalade met geitenkaas
bewaar

Geroosterde bietensalade met geitenkaas

Aardse bieten, frisse citroen en smeuïge geitenkaas: alsof de ingrediënten voor elkaar gemáákt zijn.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
232waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte bieten

4 el

extra vierge olijfolie

1 tl

grof zeezout

50 g

ongezouten pistachenoten

2

handsinaasappels

150 g

zachte geitenkaas

2 el

balsamicoazijn

7.5 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Aardse bieten, frisse citroen en smeuïge geitenkaas: alsof de ingrediënten voor elkaar gemáákt zijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal. Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.

2

Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes. Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen.

3

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover.

4

Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

variatietipJe kunt dit recept ook maken met gepofte bieten: verpak rauwe bieten losjes in aluminiumfolie en leg ze ca. 45 min. in de oven op 200 °C.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Geroosterde bietensalade met geitenkaas

Aardse bieten, frisse citroen en smeuïge geitenkaas: alsof de ingrediënten voor elkaar gemáákt zijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig