bewaar
Aspergetaart
Aspergetaart
bewaar

Aspergetaart

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
476waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

25 g

ongezouten roomboter

5 vellen

diepvries filodeeg

3

middelgrote eieren

100 g

geitenkaas jong belegen 50+

15 g

verse basilicum

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • rechthoekige quichevorm met losse bodem (20 x 40 cm)

  • staafmixer

Deze hartige taart kun je zo op een feestje serveren, zo mooi ziet hij eruit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de ondertussen de de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in de pan en kook 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.

2

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg. Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de kaas erboven.

3

Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer door het ei-geitenkaasmengsel en voeg peper en eventueel zout toe. Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Aspergetaart

Instructievideo - 02:12 min.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.