Wit­lof met ham, kaas & mos­terd­pu­ree

Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(1.549) waardeer
hollands hoofdgerecht Witlof in achterham en belegen kaas met mosterd-aardappelpuree, heerlijk. En: de oven doet het werk! 4 personen
4 1.549

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout toe. Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel ca. 25 min. af in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.065 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Witlof met ham, kaas & mosterdpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met ham, kaas & mos­terd­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 6 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren.

4
4

Kook ze 3 min. in een grote pan in water. Giet af en laat uitlekken.

5
5
  • 2 el grove Zaanse mosterd
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 200 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout toe. Verdeel de puree over de ovenschaal.

6
6
  • 12 plakken Goudse belegen kaas 48+
  • 12 plakken achterham

Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin.

7
7

Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel ca. 25 min. af in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.