bewaar
Spruitjesstamppot
Spruitjesstamppot
bewaar

Spruitjesstamppot

Let's go all out with Brussels sprouts!

30 min. bereiden
177waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

500 g

spruitjes

1

middelgrote ui

40 g

ongezouten roomboter

400 g

magere varkensreepjes

1 el

cajunkruiden

28 g

authentieke vleesjus naturel in cupje

250 ml

heet water

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Let's go all out with Brussels sprouts!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer en kook de laatste 10 min. mee met de aardappelen.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de varkensreepjes en cajunkruiden toe en bak 4 min. mee. Voeg de jus en het water toe, breng aan de kook en verwarm 2 min. mee.

3

Giet de aardappelen en de spruiten af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Maak de stamppot smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met het vlees.

vegatipBekijk ook dit recept

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spruitjesstamppot

Let's go all out with Brussels sprouts!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig