Spruitjesstamppot

Een keer geen boerenkool, maar spruitjes. Lekker met de zoete appels en rookworst.

675 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Stamp met de kerriepoeder, melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de spruiten in 7 min. beetgaar en giet af. Stamp de spruiten grof door de puree, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan.

  3. Snijd de rookworsten in blokjes van 1 cm. Snijd de appels blokjes van 1 cm. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Bak de rookworst met de appelblokjes in 3 min. goudbruin en krokant. Schep de rookworst en appel door de stamppot.

  • combinatietipLekker met mosterd.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Spruitjesstamppot

Een keer geen boerenkool, maar spruitjes. Lekker met de zoete appels en rookworst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig