Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Stamp met de kerriepoeder, melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de spruiten in 7 min. beetgaar en giet af. Stamp de spruiten grof door de puree, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan.
Snijd de rookworsten in blokjes van 1 cm. Snijd de appels blokjes van 1 cm. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Bak de rookworst met de appelblokjes in 3 min. goudbruin en krokant. Schep de rookworst en appel door de stamppot.
Spruitjesstamppot
Een keer geen boerenkool, maar spruitjes. Lekker met de zoete appels en rookworst.
- combinatietipLekker met mosterd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Spruitjesstamppot
Een keer geen boerenkool, maar spruitjes. Lekker met de zoete appels en rookworst.

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Stamp met de kerriepoeder, melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de spruiten in 7 min. beetgaar en giet af. Stamp de spruiten grof door de puree, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan.
Snijd de rookworsten in blokjes van 1 cm. Snijd de appels blokjes van 1 cm. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Bak de rookworst met de appelblokjes in 3 min. goudbruin en krokant. Schep de rookworst en appel door de stamppot.
combinatietip:Lekker met mosterd.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
2 tl kerriepoeder
100 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
250 g rookworsten
700 g spruitjes
3 zoete kleine appeltjes
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
pureestamper