Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!
625 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
800 gram kruimige aardappelen
kruimige aardappelen
2 uien
uien
1 rode paprika
rode paprika
500 gram spruitjes
spruitjes
250 gram Gelderse rookworsten
Gelderse rookworsten
125 gram magere spekreepjes
magere spekreepjes
1 eetlepel kerriepoeder
kerriepoeder
200 ml kokosmelk
kokosmelk
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 week 48-49 - 2010 week 48-49
Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.
Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min. Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.
Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.
- algemeenSpekreepjes zijn ook heerlijk in een pannenkoek (met gesnipperde appel en rozijnen bijvoorbeeld).
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!

hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.
Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min. Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.
Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.
algemeen:Spekreepjes zijn ook heerlijk in een pannenkoek (met gesnipperde appel en rozijnen bijvoorbeeld).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g kruimige aardappelen
2 uien
1 rode paprika
500 g spruitjes
250 g Gelderse rookworsten
125 g magere spekreepjes
1 el kerriepoeder
200 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
pureestamper




