Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst

Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!

625 kcal

20 min. bereiden

3.6/5

(339)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 800 gram kruimige aardappelen

    kruimige aardappelen

  • 2 uien

    uien

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 500 gram spruitjes

    spruitjes

  • 250 gram Gelderse rookworsten

    Gelderse rookworsten

  • 125 gram magere spekreepjes

    magere spekreepjes

  • 1 eetlepel kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 200 ml kokosmelk

    kokosmelk

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2010 week 48-49 - 2010 week 48-49

Aan de slag

  1. Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.

  2. Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min. Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.

  3. Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.

  • algemeenSpekreepjes zijn ook heerlijk in een pannenkoek (met gesnipperde appel en rozijnen bijvoorbeeld).
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst

Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig