Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Schep de knolselderij en boerenkool elk apart om met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de boerenkool over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en de knolselderij over de andere helft. Rooster ca. 25 min. in de oven en schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. tot zacht en gekaramelliseerd. Roer regelmatig. Blus af met het water en verkruimel het halve bouillonblokje erover. Laat in 5 min. inkoken tot een jus en breng op smaak met peper.
Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en voeg de melk en de rest van de olie toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep ⅔ van de geroosterde knolselderij en de boerenkool erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Schep de stamppot op borden en verdeel de rest van de geroosterde knolselderij, uienjus en rookworst erover.
Knolselderijstamppot en rookworst
Voor deze knolselderijstamppot rooster je 'm samen met wat boerenkool eerst in de oven. Daardoor krijgen ze een extra veel smaak. En dat combineert weer lekker met de rookworst. Probeer maar eens!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knolselderijstamppot en rookworst
Voor deze knolselderijstamppot rooster je 'm samen met wat boerenkool eerst in de oven. Daardoor krijgen ze een extra veel smaak. En dat combineert weer lekker met de rookworst. Probeer maar eens!

hoofdgerecht
4 personen
850 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Schep de knolselderij en boerenkool elk apart om met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de boerenkool over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en de knolselderij over de andere helft. Rooster ca. 25 min. in de oven en schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. tot zacht en gekaramelliseerd. Roer regelmatig. Blus af met het water en verkruimel het halve bouillonblokje erover. Laat in 5 min. inkoken tot een jus en breng op smaak met peper.
Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en voeg de melk en de rest van de olie toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep ⅔ van de geroosterde knolselderij en de boerenkool erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Schep de stamppot op borden en verdeel de rest van de geroosterde knolselderij, uienjus en rookworst erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g knolselderij
150 g boerenkool gesneden
5 el milde olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
3 middelgrote uien
200 ml water
½ runderbouillonblokje
550 g Gelderse rookworsten
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper