Boerenkool met worst en spekjes
Of je worst lust! Geniet vanavond weer eens ouderwets van een goed bord boerenkool met worst én spekjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 500 g gesneden boerenkool
- 2 Gelderse rookworsten
- 150 g gerookte spekreepjes
- 2 middelgrote uien
- 50 g ongezouten roomboter
- 102 g jus naturel
- 200 ml water
- 125 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te karamelliseren. Meng het zakje jus met het water en voeg toe aan de uien. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, spekjes en uienjus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 35 g
-
koolhydraten 51 g
waarvan suikers 7 g -
vet 50 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 1.720 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Boerenkool met worst en spekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkool met worst en spekjes
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 500 g gesneden boerenkool
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.
- 2 Gelderse rookworsten
Bereid ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 150 g gerookte spekreepjes
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 2 middelgrote uien
- 25 g ongezouten roomboter
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te karamelliseren.
- 102 g jus naturel
- 200 ml water
Meng het zakje jus met het water en voeg toe aan de uien. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.
- 125 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
- 25 g ongezouten roomboter
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge stamppot.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, spekjes en uienjus.